//Met korting of gratis de ‘Mindful met je baby of peuter’ training volgen?

Met korting of gratis de ‘Mindful met je baby of peuter’ training volgen?

Onderzoek naar Mindful met je baby & peuter

Als jij interesse hebt in de Mindful met je baby of peuter training dan heb ik goed nieuws voor je! UvA minds doet verder onderzoek naar deze reeds wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Hierdoor is het mogelijk om jou een fikse korting te geven of jou de training gratis aan te bieden wanneer je een stadspas/ laag inkomen hebt.

Neem je deel aan de training in samenwerking met UvA Minds dan wordt de training vergoed door de gemeente indien jij psychische problemen ervaart of je kindje veel huilt, slecht slaapt of eet.

Lees hier meer informatie over: Mindful met je baby of Mindful met je peuter.

Toelichting

Er is al veel onderzoek beschikbaar over de effectiviteit van mindfulness bij verschillende stress-gerelateerde, psychische en lichamelijke problemen. UvA minds heeft daarnaast onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness voor ouders die stress ervaren in het ouderschap (mindful parenting training), waaruit naar voren kwam dat zowel het kind als de ouder profiteert van deze oudertraining. Er is ook al onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Mindful met je baby en Mindful met je peuter, maar alleen binnen een klinische setting (de geestelijke gezondheidszorg, GGZ). Daaruit kwam naar voren dat de psychische problemen van moeders verminderen, zij minder ouderschapsstress ervaren, mindfuller worden, en vriendelijker zijn voor zichzelf na de training.

Klik hier om meer te lezen over de onderzoeksuitkomsten.

In dit nieuwe onderzoek willen wij gaan kijken of Mindful met je baby en Mindful met je peuter ook effectief zijn voor ouders en kinderen die geen hulp nodig hebben binnen de GGZ, maar die wel behoefte hebben aan wat steun in het ouderschap in de vorm van een training. Het onderzoek bestaat uit het invullen van vragenlijsten en het meedoen aan video-observaties waarbij je met je kindje speelt.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

9-5 weken voor de start van de training krijg je de eerste vragenlijsten. Over een periode van een jaar krijg je in totaal 5 momenten waarop je vragenlijsten invult (duurt ong. 30 minuten). Tevens komt er een onderzoeksstagiaire 3 keer bij jullie thuis of op de trainingslocatie om video interactie momenten (van 15 minuten) op te nemen. De inhoud van het onderzoek wordt alleen door de onderzoekers bekeken en is volledig anoniem. Je krijgt je eigen videobeelden opgestuurd als jij dat wilt.

Vergoeding

De 8-weekse Mindful met je baby training kost normaal €450 incl. BTW, bij deelname aan het onderzoek betaal je slechts €250.
De 9-weekse Mindful met je peuter training kost normaal €500 incl. BTW, bij deelname aan het onderzoek betaal je slechts €275.
Je krijgt het hele trainingsbedrag vergoed wanner je een stadspas hebt of bij een inkomen tot 140% van het sociaal minimum (alleenstaande ouder: 1685 euro; gezin met twee ouders 2290 euro).

Kom jij hiervoor in aanmerking? Dan kun je hier de inkomensverklaring downloaden.
Als deelnemer betaal je wel zelf het werkboek.

Interesse? Neem dan contact op!

 

By | 2020-03-06T13:42:40+00:00 augustus 2nd, 2019|Mindfulness voor ouders|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment