/Reguliere mindfulness training
Reguliere mindfulness training 2019-11-24T13:41:53+00:00

De 8-weekse mindfulness training

Mindfulness betekent bewust aandacht geven in dit moment, zonder oordeel

In het dagelijkse leven staat bij veel mensen vooral de “doe-modus” aan. Alles wat we nog moeten doen spookt vaak door ons hoofd en laat ons soms moeilijk met rust. Bij mindfulness wordt de “zijn-modus” gecultiveerd. Een modus waarin je met aandacht bent met wat er op dat moment is, zonder daarover te oordelen. Door je aandacht te trainen lukt het om meer bewust te zijn van je gevoelens, gedachten en reactiepatronen. Door deze bewustwording ben je beter in staat om uit de automatische piloot te stappen en bewuste keuzes te maken in hoe je wilt handelen.

In deze 8-weekse mindfulness training, ook wel aandachttraining genoemd, leer je de vaardigheid van mindfulness door te doen en te ervaren. Aanvullend op het ‘standaard’ programma van de meeste mindfulness training krijg je in de deze mindfulness training verschillende zelfcompassie oefeningen.

Onderdelen van de training:

– Meditaties
– Begeleide aandachts-, concentratie- en visualisatie oefeningen
– Oefeningen voor (zelf-)compassie
– Loopmeditaties
– Mindful bewegen
– Uitleg over de theoretische achtergrond
– Uitwisseling van ervaringen

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft om de vaardigheid van mindfulness te leren.
Dit kan vooral goed van pas komen als jij merkt dat je hoofd vaak vol zit, minder geniet van het leven,
stress ervaart, vaak kritisch bent op jezelf en/of moeilijk goed voor jezelf kunt zorgen.

Heb je nog helemaal geen ervaring met mindfulness of mediteren? Dat is mooi want dan kun je dat in deze 8-weekse training onder de knie krijgen. De mensen die al wel ervaring hebben met mindfulness maar hun vaardigheden willen verdiepen zijn ook van harte welkom!

Als je kinderen hebt (in de leeftijd van 0-18 jaar) kan de Mindful Parenting training of Mindful met je baby training mogelijk passender zijn.

Deze training wordt momenteel alleen individueel aangeboden.
De training wordt dan op maat gemaakt. De 8 sessies plannen we samen in. Kosten in overleg en afhankelijk van de locatie.

Vragen of aanmelden?

Bel gerust: 06-24146271
Klik hier voor de contactpagina