Reacties van deelnemers:

‘Mindful met je baby’

“De mindfulness met je baby training heeft mij positief begeleid en gesterkt tijdens een voor mij zware en stressvolle periode. De wekelijkse bijeenkomsten hebben mij zeer erbij geholpen om ondanks de omstandigheden focus te hebben voor mijn baby en het hier en nu, om mij sensitief op te kunnen stellen naar mijn baby toe, mijn eigen behoeften en grenzen beter aan te voelen en mij dankbaar te kunnen voelen.
Een ander voor mij belangrijk onderwerp van de training was het oefenen van acceptatie en het “het mag er zijn” gevoel (hierbij denk ik aan de frustraties van mijn baby, mijn eigen gevoelens, etc.).
De training was bijzonder waardevol en heeft altijd voor een positief gevoel bij mij gezorgd door de enorm betrokkenheid, sensitiviteit en empathie waarmee Daphne Wind deze heeft gegeven en individuele gesprekken heeft gevoerd.  Hetzelfde geldt voor Eva Potharst die ik meerder keren voor individuele gesprekken heb benaderd, waar ik veel aan heb gehad.  Ontzettend bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan!”
(Moeder met zoontje 7 maanden)
*
“Tijdens de training heb ik geleerd om in kleine stapjes mindfulness toe te passen in mijn eigen leven. Samen met je baby de training doen vond ik eerst even onwennig maar dit bleek juist enorm waardevol. Juist als je baby even onrustig is, kun je oefenen met wat je leert. Uiteindelijk heeft de training mij meer ruimte gegeven waardoor ik weer veel meer open werd naar mijn kinderen en mijn partner. Ik raad het andere moeders nu ook aan. Soms is dan de reactie: “ik lees zelf wel het boek”, maar dat is echt niet te vergelijken met de inzichten die je krijgt tijdens de training zelf.”

(Rosa, moeder van Daan 8 maanden en Tom 3 jaar)

“De training mindful met je baby is voor iedere kersverse ouder aan te raden! Alleen al de herkenning en erkenning van andere ouders met een jonge baby is al een ‘ademruimte’. Het heeft mij en mijn dochter Juul van inmiddels vijf maanden enorm veel gebracht. Naast een heel fijn intiem moment echt samen per week heb ik geleerd om gedachten, emoties en actieneigingen met vriendelijkheid op te merken en ze te kunnen laten gaan zonder er door overspoeld te raken. Dit helpt mij enorm tijdens de moeilijke momenten in het opgroeien van mijn dochter. Daarbij geeft dit ruimte om je beter te kunnen inleven in je kindje en te accepteren dat je niet altijd weet wat er precies aan de hand is maar dit ook te kunnen laten zijn. Daphne en Sasja bieden tijdens de training een veilige omgeving waarbij je echt jezelf mag en kan zijn. Ik voelde me enorm gesteund door hen in mijn zoektocht met mijn jonge dochter en ben er enorm gesterkt geraakt in het jonge moederschap.”

(Moeder van Juul 5 maanden)

“De mindfulness met je baby training is een leuke en leerzame training om samen met je baby te volgen. Ik heb er grote lessen geleerd; leren leven in het moment (leren voelen dat alle ‘to do’s’ ook later kunnen), met een ‘afstandje’ naar m’n kindje kunnen kijken en bekijken wat hij wel of juist niet nodig heeft en zo bewust een keuze te maken in mijn handelingen. Te ervaren dat m’n kindje rustig wordt van mijn rustige lichaam vond ik erg fijn. Wat een uitwisseling is er tussen mij en mijn kind en wat fijn om te weten dat ik altijd terug kan vallen op mijn ademhaling om zelf kalm te worden of blijven, zodat ik dat door kan geven aan hem. ‘Acceptatie’ is een groot thema geweest voor mij; bijvoorbeeld de verwachting dat m’n kindje overdag perse in z’n eigen bedje MOET slapen en daarmee steeds een strijd te voeren met in- en doorslapen. Terwijl ik deze recensie schrijf heb ik m’n zoontje op mijn rug gebonden en slaapt ie heerlijk, terwijl ik rustig m’n dingen doe.
Voor beide fijn!”

(Moeder van Ramses 7 maanden)

“Waardevol om nu bij Joes, mijn tweede kindje echt even bewust stil te staan bij hem en zijn ontwikkelingen. Dat deed ik bij Willem meer en toen was alles nieuw en deed ik minder op een automatische piloot. Nu met de tweede merk ik bij mezelf dat ik soms zo in regel of AAN modus sta en tegelijkertijd me compleet overspoeld kan voelen. Nu door deze mindful met je baby training kreeg ik wat meer houvast in de brei. Heel concreet simpele korte meditaties en bewustwordingen die mij hebben geholpen om op een andere manier naar situaties te kijken of eigenlijk vooral hoe ik daar anders op kan reageren. Steeds moe, twee freelancers, sociaal leven, kindjes zorgen, daar vergeet je dan een beetje voor jezelf te zorgen. En wat heb ik nodig? En dat was voor mij echt een eye opener wat ik in dit traject heb geleerd. Dat het streven naar alles tiptop kunnen doen gewoon niet altijd kan en dat het oké is. Echt op een andere manier leren kijken hoe te reageren. En de quality tijd waar echt even de focus was op Joes en wat hij allemaal voor ontwikkelingen mee maakt.”

(Jorijn 33, moeder van Willem 3 jaar en Joes 8 maanden)

Verkorte mindful met je baby training privé

“Ik keek erg uit naar de sessies met Daphne. Even een moment van rust tijdens het drukke en best spannende nieuwe mama-leven. Ik merkte dat ik erg geneigd was om veel aandacht aan Coco te geven en dat ik weinig ruimte aan mijn eigen gevoelens gaf. Nu weet ik dat ik dat ook allebei kan. Heel bijzonder om te ervaren dat ik ook met mijn aandacht bij mezelf kan zijn terwijl Coco voor me ligt. Zij redt zich wel.
Ook heeft Daphne me anders naar haar leren kijken. Het is heel fijn om af en toe even bewust de ‘zorg-bril’ af te zetten en echt even heel bewust te observeren wat ze aan het doen is en me in haar te verplaatsen. Dit maakt me rustig en dolgelukkig.”

(Martine moeder van Coco 4 maanden)

Workshop ‘Mindful met je baby’ aan huis

“Daphne brengt rust en een veilig gevoel vanaf het moment dat ze binnen komt. Het is fijn om even in jezelf te kunnen keren en zeker te weten dat alles ondertussen goed gaat. Met een tweeling is er altijd hectiek en heb ik het gevoel continu in de actiemodus te staan. Daphne heeft me heel bewust laten zien dat dit echt niet altijd nodig is. Eerst nadenken of je moet handelen en dan pas doen. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker als moeder. Ik denk ook dat het de kinderen rust brengt als ik er iets relaxter in sta. Ook liet ze me op een andere manier naar mijn tweeling kijken, echt weer met een frisse blik. Het is dan heerlijk om je te realiseren hoe schattig ze zijn en hoe enorm lief ze samen kunnen spelen, zonder dat ik daar altijd iets voor hoef te doen.
Als je een stukje rust mist in het ouderschap en het vaak als een opgave ziet om thuis te zijn met de kinderen, dan kan Daphne daar bij helpen om dit op een andere manier te benaderen en er weer van te leren genieten. Ik denk dat het voor iedere ouder heel waardevol is om met een frisse blik te leren kijken naar je kind!”
(Moeder van tweeling 8 maanden)

*

Mindful Parenting

“Een cursus Mindful Parenting by Daphne: ik kan het iedereen aanbevelen. Iedereen die meer wil genieten van het ouderschap ook als je af en toe met je handen in het haar zit. Iedereen die meer lichtheid wil voelen tijdens werk in uitvoering van het grootbrengen van kinderen. Iedereen die het de moeite waard vindt om zichzelf beter te leren kennen om vervolgens met een glimlach naar zichzelf te kijken. Ik voel me meer in staat ouder te zijn, ik geniet meer van mijn kind, ik heb beter contact met mezelf en met mijn kind en ben daardoor minder aan het ‘opvoeden’ Dit heeft mij meer geholpen dan alle boeken die ik gelezen heb over ouderschap en opvoeden. Bedankt Daphne!”

(Gerda)

“Tijdens deze mindfulness training heb ik heel duidelijk gemerkt dat ik beter voor mezelf mag
zorgen. Als ik meer rust neem voor mezelf, dan kan ik ook beter voor de anderen zorgen. Het
klinkt als iets heel normaals, maar ik heb er veel moeite mee. Vooral in de drukte van
iedereen. Door deze cursus heb ik geleerd hoe ik korte momenten kan creëren waarin ik
beter zie wat ik zelf nodig heb en hoe het met me gaat en die ook haalbaar zijn.
Opgestapelde emoties kunnen dan even ruimte krijgen en ik ben daarna minder kribbig naar
de kinderen.
Ik zou de cursus aanraden aan anderen, omdat het een kadootje voor jezelf is om even rust te
nemen in het opvoeden en om ervaringen met anderen te delen.”

(Dorothea, moeder van 5)

“Mindful parenting heeft me gebracht dat ik gedurende de dag mezelf, mijn gedachten en handelen kan waarnemen tijdens de opvoeding.
Even op de rem, nadenken wat ik eigenlijk wil doen in plaats van direct te handelen en dan soms later spijt te hebben.
De veilige en persoonlijke sfeer die Daphne creëert tijdens de bijeenkomsten maakte dat ik tijdens de bijeenkomsten me kon verdiepen in mijn eigen mogelijkheden. De verbinding met de andere groepsleden vond ik van onmisbare waarde. Heel fijn om dit samen met andere ouders te doen.”

(Marjolein)

“Mindfulness is a tool that already for years brought me lots of self-discovery. I found interesting it could be applied to parenting so I decided to try the course Mindfulness voor Ouders.
The content of the course uses some known mindful techniques. Also it spends extra attention to the challenges we parents normally face, with some extra content borrowed from other traditions to ask some specific questions to ourselves.
Daphne has sensibility and is very attentive to each student. And she embodies the mindfulness! In every detail through the course she demonstrates what is to be open, flexible, compassionate, while not loosing our bigger goal of uncovering our strengths and growing as people and parents.”

(Pablo, vader van dochter 2,5 jaar)

“Daphne is een liefdevolle, rustige trainer voor mindfulness. Ze kan heel goed onderscheid maken tussen MBCT (mindful parenting) en opvoedingsonderwerpen. Dit is belangrijk te beseffen: het gaat om een aandachtstraining, maar geen opvoedcursus. Het gaat over met aandacht te kijken naar jezelf in je rol als ouder. Het contact met andere ouders, die door de waan van de dag, zoals wij de focus vaak kunnen verliezen, is heel prettig. Je voelt dat je niet de enige bent, die met opvoeding en alle andere eisen van het heden te kampen heeft. Maar je richt je op jezelf en blijft stilstaan, ook bij onderliggende patronen. Veel dank!!”

(Eva, moeder van twee zoons van 7 en 9 jaar)

“Een training die waardevol is door er alleen al te zijn. Mooi om te merken dat liefdevolle aandacht voor jezelf ook doorwerkt in de relatie met onze kinderen. Ik ervaar daarin meer rust en verbinding.”

(Marieke, moeder van dochter 7 en zoon 9 jaar)

*

Reguliere Mindfulness

“Aan het begin van de cursus leefde ik vooral op de automatische piloot. Ik stond nooit stil bij handelingen die ik deed. Hierdoor kon ik op het moment dat de gedachten mij overnamen niet inzien dat het slechts gedachten zijn. Daphne heeft mij stapsgewijs geleerd hoe je dit veel meer los kon laten. Het was voor mij heel waardevol om te leren dat je ook even tijd moet nemen om bij jezelf stil te staan. Het belangrijkste woord hierbij was voor mij ‘vertrouwen’.”

(Deelneemster, 22 jaar)

“Daphne is een zeer geduldige en eerlijke docente, waarbij je niet anders kunt dan tot rust komen. Zij maakt ruimte voor feedback en persoonlijke aandacht waardoor dat al een inspiratiebron op zich vormt. Ook kleurt zij haar training met eigen gedichtjes, teksten en liedjes waardoor de training nog meer verdiept.

De 8-weekse training heeft veel aangeraakt en er is veel veranderd sinds de training. Het herkennen en erkennen van gedachten, patronen, emoties, was voor mij helemaal nieuw. Door het trouw mediteren leerde ik mijn gedachten patronen herkennen en laten gaan, waardoor er ruimte ontstond voor veel nieuwe dingen. En ruimte voor nieuwe frisse energie en plannen!

Ik denk:) Denk:) dat ik door die schakel meer ben gaan doen, in plaats van denken. Daardoor ben ik dichter bij mijzelf gekomen en heb ik inzicht gekregen in wie ik ben. Ook lukt het mij beter mijn grenzen aan te geven, dat is een nieuwe blije ontdekking, na jaren van Ja zeggen. Het boort een heel nieuw gevoel aan, alsof er een ander kanaal is opengegaan en het opgeruimder voelt in mijn hart en hoofd.

Ik raad het iedereen aan om een kijkje in je eigen gedachten te nemen en het zacht zijn voor jezelf te leren ontwikkelen. Misschien ontdek je wel een nieuwe waarheid.”

(Deelneemster, 35 jaar)

*

Individuele Mindfulness

“Het mooiste van de training vind ik dat je leert en ontdekt dat er een andere kant in je brein aanwezig is en hoe dat werkt.
Kijken wat er met je gebeurt als je met je gedachten gaat spelen en ontdekken wat je kan doen en dat je uit de dagelijkse sleur kan stappen door daar mee bezig te zijn.
Het probleem van alles is dat we veel negatieve dingen in de dagelijkse gang tegen komen en dat ik door mindfulness meer de positieve dingen ben gaan waarderen.”
(Jaco, 49 jaar)
“Aan het begin van de cursus leefde ik vooral op de automatische piloot. Ik stond nooit stil bij handelingen die ik deed.

Hierdoor kon ik op het moment dat de gedachten mij overnamen niet inzien dat het slechts gedachten zijn. Daphne heeft mij stapsgewijs geleerd hoe je dit veel meer los kon laten.
Het was voor mij heel waardevol om te leren dat je ook even tijd mag nemen om bij jezelf stil te staan.
Het belangrijkste woord hierbij was voor mij ‘vertrouwen’.”

(Deelneemsters, 22 jaar)

Coaching

“De coaching die ik mocht ontvangen naast de training heeft de punten verdiept waar ik tegenaan liep. Doordat je kunt terugkoppelen wat er tijdens de training gebeurt, wat je ervaart, vielen er meer kwartjes op zijn plek.
Het is vooral mooi om te merken hoe snel er al merkbare veranderingen optraden.
Vooral wil ik graag benoemen dat door de vragen die Daphne aan mij stelde, ik meer inzicht kreeg in waar ‘m dan de kneep zit.
Zo kon ik gerichter aan de slag gaan binnen de training. Ik vond het reuze waardevol!”

(Deelneemster, 35 jaar)

 

Workshop Mindfulness

“Daphne brengt mindfulness op een heel persoonlijke manier.
Ik ben zelf niet veel bezig met mindfulness en stiekem ben ik zelfs een beetje sceptisch.
Toch laat Daphne mij voelen wat er wordt bedoeld met mindfulness zonder te oordelen
of iets op te leggen. Daphne geeft instant een vertrouwd gevoel, waardoor
ik mij kan en wil openstellen voor mindfulness op een manier die ik prettig vind.”

(Deelnemer, 33 jaar)

“Daphne heeft een natuurlijke kalmte en zachtheid die helpt je over te geven aan het proces.
Liefdevol begeleidde ze mij en de andere cursisten van oefening naar oefening.
Meditaties waarbij ik helemaal tot rust kwam en oefeningen die tot inzicht leidde,
en dat allemaal in 1 middag! Ik kom graag nog eens terug!”

(Deelnemer, 37 jaar)

“Op een ongedwongen en aandachtige manier zorgde Daphne ervoor dat ik even
loskwam van de sleur en de haast in het dagelijks leven.
Bovendien was de sfeer in de groep heel prettig. Daphne nam de tijd voor
iedereen en luisterde zonder oordeel. Ik kom graag terug!”

(Deelneemster, 36 jaar)

“Daphne heeft met een natuurlijke rust verschillende mindfulness en visualisatie
oefeningen begeleid, waarbij ik uiteindelijk een stuk lichter en op een wolkje
naar huis ben gegaan. Als mindfulness beginnner voelde ik me erg op mijn
gemak bij de sfeer en wijze waarop de begeleiding is gegeven.”

(Deelnemer, 37 jaar)

“De mindfulness middag bij Daphne was een cadeau. In de puurheid, openheid,
Daphne haar prettige stem en aanwezigheid, waren de oefeningen verrassend en
maakte het bij mij iets los waarvan ik hoopte dat het zou gebeuren. Knap dat dat
door de manier van de training geven tot stand kwam. Ik heb de nacht
er na nog nooit zo rustig geslapen.”

(Deelneemster, 35 jaar)

“Fijne mindfulness, rustgevend met inspirerende trainer”

(Deelneemster, 33 jaar)