Mindfulness voor ouder en kind

Een training die voor meer rust, plezier en ontspanning zorgt in het gezin.

Deze training biedt de mogelijkheid om als ouder samen met je kind(eren) de vaardigheid van mindfulness te leren in jullie thuis setting.
Telefonisch maken we alvast kennis en maken we een op jullie behoeften afgestemd plan voor de sessies.
Per sessie aan huis (in Amsterdam of Leeuwarden) betaal je €90.

Wat is kindermindfulness?

De mindfulnesstraining voor kinderen en jongeren, genaamd; ‘Aandacht werkt!’ is ontwikkeld door Eline Snel. Deze training is gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) van dr. Jon Kabat-Zinn.

Door bewuste aandacht te oefenen, verbeteren de concentratie en het geheugen. De aandachtstraining helpt kinderen beter om te gaan met stress, prestatiedruk op school en sportclubs, angst, sombere gevoelens en piekeren. Ze herkennen het als ze onrustig, moe, verdrietig of boos zijn en leren dat emoties komen en gaan.
In de training leren de kinderen hoe ze beter met (pieker-)gedachten, gevoelens en prikkels kunnen omgaan. Een kind dat meer in balans is: leert beter, reageert minder impulsief, slaapt beter, heeft meer controle over (negatieve) emoties en vindt betere oplossingen voor problemen. Optimisme, zelfvertrouwen en emotionele veerkracht nemen toe. De training leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen.

Tijdens deze training worden er aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes gedaan. Kinderen worden zich er spelenderwijs van bewust hoe hun aandacht werkt. Actieve en rustige (yoga)oefeningen wisselen elkaar af. Zij leren vaardigheden die zij in het dagelijks leven, thuis en op school kunnen toepassen.

Kinderen zonder specifieke klachten zijn natuurlijk net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om beter tot rust te kunnen komen, beter te kunnen slapen en meer op zichzelf te kunnen vertrouwen.

Rosanne Haringhuizen van MindfulYogaKids is gespecialiseerd kindermindfulness trainer.
Check haar website als je opzoek bent naar mindfulness voor jouw kind.