/Informatie voor verwijzers
Informatie voor verwijzers 2020-04-06T09:48:25+00:00

Op 8 mei starten de mindful met je baby / peuter trainingen online!

 

Beste professional,

Dank je wel dat je de tijd neemt om je te verdiepen in de mindful parenting en mindful met je baby of peuter trainingen.

De mindful parenting trainingen zijn heel geschikt voor ouders die stress en/of psychische klachten ervaren in het ouderschap.

(Hieronder wordt ingegaan op de mindful met je baby / peuter training. Voor meer informatie over de mindful parenting training klik hier.)

De mindful met je baby of peuter training zijn in het bijzonder passend bij ouders die naast de stress ook zoekende zijn in hun nieuwe rol en/ of een kindje hebben dat veel huilt, moeilijk eet of slaapt.

Leeftijd
kindjes 0-18 maanden (babygroep) en 18 maanden tot 4 jaar (peutergroep).

Inhoud training
In de training oefenen ouders met het integreren van mindfulness en (zelf)compassie vaardigheden in het ouderschap en het contact met hun kind. De training is een combinatie van Infant Mental Health en mindfulness. De ouders komen het grootste deel van de training samen met hun baby of peuter waardoor zij de geleerde vaardigheden direct in de praktijk kunnen brengen.

In deze video krijg je een voorproefje van hoe de training er uit ziet:

Hoe?
In verband met de Corona maatregelen starten de geplande trainingen online.
Het blijven groepsbijeenkomsten die in ZOOM gehost worden. Indien nodig wordt er aanvullende individuele begeleiding gegeven.
Wanneer mogelijk start de training op locatie. Echter kunnen de deelnemers voor wie de locatie te ver weg is online blijven deelnemen.

Locatie vanaf ophef maatregelen
Slotermeerlaan 103
Honingraat – Slotermeer (i.s.m. UvA Minds).

Hier vind je de geplande trainingen.

Vanaf september 2020 starten de volgende trainingen. Bij veel aanmeldingen vanuit een bepaald stadsdeel wordt er in die omgeving naar een trainingslocatie gezocht.

Aan de preventieve training kunnen ouders zonder verwijzing deelnemen.
Voor de training die in samenwerking met UvA minds wordt aangeboden is een huisartsen verwijzing nodig op naam van het kind, of een beschikking vanuit het Ouder- en Kindteam.

Verwijsindicatie
Reden voor verwijzing kunnen zijn regulatie problematiek bij het kind (veel huilen, moeilijk eten / slapen) en/of psychische problematiek bij moeder/vader.

 

Vergoeding/ Kosten:

Training door UvA Minds & Mindfulness by Daphne: wordt vergoed door de gemeente bij een verwijzing op naam van het kind.

Preventieve training door Mindfulness by Daphne: ouders met een stadspas/ laag inkomen kunnen gratis deelnemen aan de training als zij mee doen aan het onderzoek van UvA minds.

Reguliere kosten: €250 bij deelname aan onderzoek anders €450

Aanmelding:
Ouders kunnen zichzelf via de contactgegevens /website aanmelden.

Ook is het mogelijk om enthousiaste ouders (met hun toestemming) aan ons door te geven dan nemen wij contact op om verdere uitleg te geven.

 

Vragen of overleg?
Contact per mail: EPotharst@uvaminds.nl en mindfulnessbydaphne@gmail.com

Telefoon:  Daphne: 0624146271