/Informatie voor verwijzers
Informatie voor verwijzers 2020-07-04T13:48:35+00:00

In september 2020 starten de mindful met je baby / peuter groepstrainingen weer

 

Beste professional,

Dank je wel dat je de tijd neemt om je te verdiepen in de mindful parenting en mindful met je baby of peuter trainingen.

De mindful parenting trainingen zijn heel geschikt voor ouders die stress en/of psychische klachten ervaren in het ouderschap.
Door de samenwerking tussen Daphne en UvA Minds is het mogelijk om kind of ouder te verwijzen naar UvA Minds zodat de training vergoed wordt.

(Hieronder wordt ingegaan op de mindful met je baby / peuter training. Voor meer informatie over de mindful parenting training klik hier.)

De mindful met je baby of peuter training zijn in het bijzonder passend bij ouders die naast de stress ook zoekende zijn in hun nieuwe rol en/ of een kindje hebben dat veel huilt, moeilijk eet of slaapt.

Leeftijd
kindjes 0-18 maanden (babygroep) en 18 maanden tot 4 jaar (peutergroep).

Inhoud training
In de training oefenen ouders met het integreren van mindfulness en (zelf)compassie vaardigheden in het ouderschap en het contact met hun kind. De training is een combinatie van Infant Mental Health en mindfulness. De ouders komen het grootste deel van de training samen met hun baby of peuter waardoor zij de geleerde vaardigheden direct in de praktijk kunnen brengen.

In deze video krijg je een voorproefje van hoe de training er uit ziet:

Hoe?
Voor deelnemers is mogelijk om de training in een groep of individueel te volgen.
Voertaal in de groep is Nederlands. Individueel is mogelijk in Engels en Nederlands.

De training is deels online en deels live op locatie.

De groepen bestaan uit maximaal 6 moeders en hun kindjes.
Naast de groepsbijeenkomsten is er waar nodig ruimte voor aanvullende individuele begeleiding.

Locatie
Nolensstraat 20-22 Amsterdam- geuzenveld

Hier vind je de geplande trainingen.

De training die in samenwerking met UvA minds wordt aangeboden is een huisartsen verwijzing nodig op naam van het kind, of een beschikking vanuit het Ouder- en Kindteam.
Indien de moeder buiten Amsterdam woont is het mogelijk op naam van de moeder te verwijzen voor specialistische GGZ bij Uva Minds.

Verwijsindicatie
Reden voor verwijzing kunnen zijn regulatie problematiek bij het kind (veel huilen, driftbuien, moeilijk eten / slapen) en/of psychische problematiek bij moeder/vader.

Benodigdheden verwijzing:

  • Aanmeld reden
  • Verwijzing 0p naam van het kind voor specialistische ggz bij UvA minds
  • Datum
  • AGB code

Aanmelding of vragen:

Daphne Wind    0624146271  of  mindfulnessbydaphne@gmail.com
Eva Potharst     0617698305  of  Epotharst@uvaminds.nl
Als moeders nog twijfelen of vragen hebben kan het ook al heel waardevol zijn als 1 van ons de training toelicht en we samen kunnen kijken of het passend is voor moeder en kind.

Ook is het mogelijk om enthousiaste ouders (met hun toestemming) aan ons door te geven dan nemen wij contact op om verdere uitleg te geven.