/Mindful met je baby
Mindful met je baby 2020-03-06T13:43:40+00:00

Mindful met je baby

“Even een moment van rust tijdens het drukke en best spannende nieuwe mama-leven.(…) Het is heel fijn om af en toe even bewust de ‘zorg-bril’ af te zetten en echt even heel bewust te observeren wat ze aan het doen is en me in haar te verplaatsen. Dit maakt me rustig en dolgelukkig.” Moeder

“Als je een stukje rust mist in het ouderschap en het vaak als een opgave ziet om thuis te zijn met de kinderen, dan kan Daphne daar bij helpen om dit op een andere manier te benaderen en er weer van te leren genieten.
Ik denk dat het voor iedere ouder heel waardevol is om met een frisse blik te leren kijken naar je kind!” (Moeder van tweeling 8 maanden)

Met korting of gratis de ‘Mindful met je baby of peuter’ training volgen? Klik dan hier voor meer info!

Voor wie?

Voor ouders met een baby of dreumes in de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar. Als je als ouder meer vanuit het hier en nu wilt genieten van je ouderschap, en je in het dagelijkse leven mogelijk regelmatig stress ervaart. Mocht je een kindje hebben waarbij moeilijkheden zijn zoals veel huilen en slecht slapen kan ‘Mindful met je baby’ ook uitkomst bieden.

Opbouw van de training

De training is vergelijkbaar met de mindful parenting training. Het grote verschil is dat je kindje bij 6 van de 8 sessies aanwezig zal zijn. Je leert dan meteen de mindfulness vaardigheden toe te passen in het contact met je kindje.

De training bestaat 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur per week.
Tijdens de training is er een extra trainer bij die de kindjes in de gaten houdt tijdens de meditaties.
Tevens start elke training met een workshop zodat je eerst kunt kennismaken en kunt kijken of de training iets voor jullie is!
Check hier de praktische informatie met data en kosten.

Oefeningen die aan bod komen in de training:

– meditaties, kijkmeditaties en lichaamsgerichte oefeningen
– oefeningen gericht op het omgaan met stress
– oefeningen gericht op het contact maken met je kindje
– ervaringen uitwisselen met andere deelnemers
– voor thuis krijg je oefeningen en opdrachten mee zodat je het geleerde
kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Workshop

Naast de 8-weekse training Mindful met je baby geef ik ook regelmatig workshops. In de workshop krijg je een voorproefje van de training ‘Mindful met je baby’.
De workshop is geschikt voor alle ouders die willen ervaren wat mindfulness in het contact met je kindje kan betekenen.
Ook zijn oud-deelnemers welkom die een opfrisser zoeken in hun beoefening van mindfulness samen met hun kindje.
Elke workshop heeft een nieuw thema.
Klik hier voor de data en meer informatie over het thema.

Doelstelling

Met de komst van een kindje verandert er een hoop in je leven. In de ‘Mindful met je baby’ training leer je op een kalme en onbevooroordeelde manier voor je kindje te zorgen. Je leert opmerkzaam te zijn voor de signalen die je kindje afgeeft en daar sensitief op in te spelen.

Het biedt ook praktische handvaten in hoe je om kunt gaan met de stress waar je als verse ouder(s) mee te maken krijgt. Als ouder leg je de lat vaak hoog en is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. In de training leer je dan ook vriendelijkheid en compassie richting jezelf, je kindje en je omgeving te brengen.

Mijn ervaring

Wauw wat is het prachtig om zo’n kleintje te krijgen! Maar o wat word ik soms op de proef gesteld als moeder :). Met een moeilijke slaper, veel bij mama willen zijn, een spannende kraamweek en zo nog heel wat meer momenten. Op de moeilijke momenten helpt mindfulness mij om aanwezig te zijn met hoe het is op dat moment en te vertrouwen op dat ook dit voorbij gaat. Op de mooie momenten ben ik echt aanwezig en kan ik heel bewust genieten van mijn zoontje zijn lachjes, geluidjes en gezichtsuitdrukkingen.

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek naar ‘Mindful met je baby’ wijst uit dat er een betere kwaliteit van leven ervaren wordt en er een afname is van opvoedingsstress. Er is een toename van compassie richting zichzelf en mindfulness vaardigheden worden in toenemende mate verweven in het dagelijkse leven en de zorg voor het kindje. Tevens zijn er (indien vooraf aanwezig) minder klachten zijn van angst en depressie bij de moeders*. Na de training gaven moeders aan dat het gedrag en temperament van hun kindjes als gemakkelijker werd ervaren dan voor de training.

* Tot nu is er alleen onderzoek gedaan onder moeders met hun baby. In deze training zijn vaders juist ook van harte welkom!

Wanneer?

Elke 8 weken start er een nieuwe groep voor ouders met hun baby of dreumes.

Klik hier voor de verdere praktisch informatie over data en tijden.

Vergoeding:

Neem je deel aan de training in samenwerking met UvA Minds dan wordt de training vergoed door de gemeente indien jij psychische problemen ervaart of je kindje veel huilt, slecht slaapt of eet.

Locaties:

Honingraat Slotermeerlaan 103 (samen met UvA Minds)
Geboortecentrum Amsterdam West

Heb jij voldoende vriendinnen/vrienden met een kindje tussen de 0-18 maanden en willen jullie met elkaar een groep starten? Dat kan!
Tevens bied ik de training ook individueel aan.
Bel voor meer informatie zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Aanvullende mogelijkheden

Hoe mooi het ouderschap ook is, het brengt vaak een hoop onzekerheid met zich mee. Sommige dilemma’s van voor het ouderschap zijn als sneeuw voor de zon verdwenen maar daar zijn wellicht een hoop andere voor in de plaats gekomen.
Als jij vragen hebt rondom het ouderschap, (borst)voeding, ritme, huilen en slapen kan het fijn zijn om deze met een professional te bespreken. Vanwege mijn jarenlange ervaring als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau bied ik jou graag extra ondersteuning aan als je die behoefte hebt. Het is mogelijk om voorafgaand, tijdens of los van de training een afspraak te maken.

Kosten: € 25 per half uur bij een telefonische sessie, € 30 per half uur in de praktijk, €37,50 per half uur op locatie in Amsterdam.

Mindful met je baby op locatie

In jullie vertrouwde omgeving kennismaken met ‘Mindful met je baby’? Dat kan! Ik doe de workshops ook aan huis.
Volledig afgestemd op jullie wensen en behoeften. De ervaringen tot nu toe zijn allemaal positief.
Ik kan er zelf zo van meegenieten hoeveel er in een sessie van 1,5 uur al kan veranderen.
Lees binnenkort de ervaringen van moeders hier op de site.

Meditatiedag

Tijdens de training is het waardevol om deel te nemen aan de meditatiedag, voor verdieping in je beoefening
en te ervaren wat stilte met je doet. Op deze dag wordt er niet gesproken door de deelnemers en zijn de baby’s niet aanwezig.
Verschillende (begeleide) meditaties worden afgewisseld met mindful bewegen en lopen.

Heb je vragen of interesse stuur dan een mailtje of bel!

Klik hier voor het contactformulier.