Over Daphne Wind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindfulness heeft mij in een tijd van veel stress enorm geholpen om andere keuzes te maken, beter voor mijzelf te zorgen en los te komen van de automatische piloot die altijd maar door wilde gaan. De dagelijkse beoefening van mindfulness is nu niet meer weg te denken uit mijn leven.

In mijn werk als jeugdverpleegkundige sprak ik veel ouders bij wie stress een enorme druk legde op hun ouderschap. Met als gevolg dat er vermoeidheid, somberheid en andere klachten ten gevolge van stress ontstonden bij de ouders. De lat wordt hoog gelegd, als ouder wil je het beste voor je kind maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder jezelf voorbij te lopen? Toen ik een moeder zag veranderen na een mindful parenting training die zij had gevolgd werd ik enthousiast. Daar wilde ik meer van weten! Want hoe mooi zou het zijn als ik ouders in de toekomst zou kunnen helpen om met meer aandacht in het ouderschap te kunnen staan? Met alle positieve invloeden die dit dan vervolgens weer heeft op de kinderen, de ouders zelf en hun omgeving!

In 2019 ben ik ook zelf moeder geworden. In de zorg voor mijn zoontje merk ik hoe waardevol het is om de lessen van mindfulness, mindful parenting en mindful met je peuter toe te passen. Elke keer weer terug naar het hier en nu. Kalm blijven op de momenten dat mijn zoontje in een driftbui zit of niet mee wil werken om de deur uit te gaan. Of op de momenten toen hij nog een kleine baby was en ontroostbaar was dat ik er op kon vertrouwen dat ook dat weer voorbij zou gaan en ik er alleen maar voor hem hoefde te zijn. Het helemaal aanwezig zijn bij hem is zo waardevol. Ik kan enorm genieten van het moederschap en tegelijk mogen de moeilijke momenten er ook zijn wanneer ze zich aandienen. Ik ben heel erg dankbaar dat mindfulness al op mijn pad kwam voordat ik moeder werd. Elke dag komt er wel een handvat voorbij uit de trainingen.

Ik volgde mijn opleidingen bij de grondleggers van de Mindful Parenting & ‘Mindful met je Baby & Peuter’ training aan UvA minds You een academisch trainingscentrum.
Na een aantal jaar als mindful parenting, mindful met je baby en peuter trainer gewerkt te hebben ben ik in 2021 en 2022 bij het Centrum voor Mindfulness opgeleid tot categorie 1 & 2 mindfulness trainer. Om mijn kennis up-to-date te houden en mijn eigen beoefening te verdiepen ga ik naar (stilte)retraites, workshops en stiltedagen.

Omdat ik er in geloof dat de ‘Mindful met je Baby en Peuter’ trainingen bereikbaar zouden moeten zijn voor alle ouders die moeilijkheden ervaren in deze periode van hun ouderschap ben ik opzoek gegaan naar een manier waarop de training vergoed kan worden. Zodoende werk ik nu samen met UvA Minds, de training valt onder de vergoede zorg van de Gemeente Amsterdam of de zorgverzekering.

Achtergrond

Daphne Wind is in 1985 geboren en getogen in de Friese stad Sneek. Zij woonde en werkte in Groningen, Sydney, Ouagadougou, Berkane en Amsterdam maar sinds 2021 weer terug naar Friesland verhuisd. Samen met haar vriend en zoontje woont Daphne in Leeuwarden, in oktober verwachten zij hun tweede kindje.

Haar passie voor het werken met mensen is er met de paplepel ingegoten als dochter van twee horeca-uitbaters. Toch koos zij voor het vak verpleegkunde, 12 jaar werkte Daphne als verpleegkundige in de GGZ, het ziekenhuis en de jeugdgezondheidszorg. Acht jaar werkte zij als jeugdverpleegkundige en ouder- en kindadviseur voor de jeugdgezondheidszorg en het Ouder- en Kindteam in Amsterdam. Gedurende deze werkperiode behaalde Daphne haar master in medische antropologie en sociologie. Zij werkte onder andere als onderzoeker voor Verwey-Jonker en Hogeschool van Amsterdam en als beleidsmedewerker bij Gemeente Amsterdam. Daphne zet zich nu volledig in vanuit haar eigen bedrijf Mindfulness by Daphne en zoekt graag mooie samenwerkingen op.

Wil je meer over Daphne weten? Mail dan gerust.