/Wie is Daphne?
Wie is Daphne? 2021-03-09T19:40:22+00:00

Over Daphne Wind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindfulness heeft mij in een tijd van veel stress enorm geholpen om andere keuzes te maken, beter voor mijzelf te zorgen en los te komen van de automatische piloot die altijd maar door wilde gaan. De dagelijkse beoefening van mindfulness is nu niet meer weg te denken uit mijn leven.

In mijn werk als ouder- en kindadviseur sprak ik veel ouders bij wie stress een enorme druk legde op hun ouderschap. Met als gevolg dat er vermoeidheid, somberheid en andere klachten ten gevolge van stress ontstonden bij de ouders. De lat wordt hoog gelegd, als ouder wil je het beste voor je kind maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder jezelf voorbij te lopen? Toen ik een moeder zag veranderen na een mindful parenting training die zij had gevolgd werd ik enthousiast. Daar wilde ik meer van weten! Want hoe mooi zou het zijn als ik ouders in de toekomst zou kunnen helpen om met meer aandacht in het ouderschap te kunnen staan? Met alle positieve invloeden die dit dan vervolgens weer heeft op de kinderen, de ouders zelf en hun omgeving!

Onlangs ben ik ook zelf moeder geworden. In de zorg voor mijn zoontje merk ik hoe waardevol het is om de lessen van ‘mindful met je baby’ toe te passen. Elke keer weer terug naar het hier en nu. Niet iets anders van mezelf te vragen als ik mijn zoontje voed bijvoorbeeld. Of op de momenten dat hij ontroostbaar lijkt er op te vertrouwen dat ook dat weer voorbij gaat. Het helemaal aanwezig zijn bij hem is zo waardevol. Ik kan enorm genieten van het moederschap en tegelijk mogen de tranen er ook zijn wanneer ze zich aandienen. Ik ben heel erg dankbaar dat ‘Mindful met je baby’ al op mijn pad kwam voordat ik moeder werd. Elke dag komt er wel een handvat voorbij uit de training. (Nieuwsgierig naar meer ervaringen van mij als moeder? Binnenkort lees je hier op de website mijn blog)

Omdat ik vaak de vraag kreeg of ik ook trainingen aanbied voor mensen zonder kinderen of waarbij de kinderen al het huis uit zijn heb ik een extra training ontwikkeld. Deze mindfulness training is een combinatie van de reguliere mindfulness training en de aangepaste maar zeer waardevolle oefeningen uit de mindful parenting training.

Ik volgde mijn opleidingen bij de grondleggers van de Mindful Parenting & ‘Mindful met je Baby & Peuter’ training aan UvA minds You een academisch trainingscentrum.  De 8-weekse reguliere mindfulness training volgde ik bij ZoMindful. Om mijn kennis up-to-date te houden en mijn eigen beoefening te verdiepen ga ik naar (stilte)retraites, workshops en stiltedagen.

Omdat ik er in geloof dat de ‘Mindful met je Baby en Peuter’ trainingen bereikbaar zouden moeten zijn voor alle ouders die moeilijkheden ervaren in deze periode van hun ouderschap ben ik opzoek gegaan naar een manier waarop de training vergoed kan worden. Zodoende werk ik nu samen met UvA Minds, de training valt onder de vergoede zorg van de Gemeente Amsterdam of de zorgverzekering.

Achtergrond

Daphne Wind is in 1985 geboren en getogen in de Friese stad Sneek. Zij woonde en werkte in Groningen, Sydney, Ouagadougou en Berkane maar is nu sinds 10 jaar neergestreken in Amsterdam. Samen met haar vriend en zoontje woont Daphne in Amsterdam-Oost.

Haar passie voor het werken met mensen is er met de paplepel ingegoten als dochter van twee horeca-uitbaters. Toch koos zij voor het vak verpleegkunde, 10 jaar werkte Daphne als verpleegkundige in de GGZ en jeugdgezondheidszorg. Acht jaar werkte zij als jeugdverpleegkundige en ouder- en kindadviseur voor de jeugdgezondheidszorg en het Ouder- en Kindteam in Amsterdam West en Nieuw-West. Gedurende deze werkperiode behaalde Daphne haar master in medische antropologie en sociologie. Zij werkte onder andere als onderzoeker voor Verwey-Jonker en Hogeschool van Amsterdam en als beleidsmedewerker bij Gemeente Amsterdam. Daphne zet zich nu volledig in vanuit haar eigen bedrijf Mindfulness by Daphne en zoekt graag mooie samenwerkingen op.

Wil je meer over Daphne weten? Bel dan gerust.