/Van zwangerschap naar ouderschap
Van zwangerschap naar ouderschap 2019-02-20T13:45:18+00:00

Workshop transitie naar ouderschap

“Ik wou dat ik zo’n workshop gedaan had in de zwangerschap” (moeder van baby van 5 maanden)

“Had ik dat gedaan dan wist ik misschien beter wat er op me af zou komen” (moeder van baby van 7 maanden en peuter van 3 jaar)

In negen maanden bereidt je lichaam en geest zich voor op de naderende bevalling. De geboorte van je baby of baby’s.
Met de geboorte van je baby, word jij ook (opnieuw) geboren als ouder, wordt er ook (opnieuw) een opa en/of oma geboren, bij een tweede/derde kindje wordt er ook een broer/zus geboren en verandert er veel in jullie levens.
In deze workshop wisselen we kennis uit over de transitie en doen we ervaringsoefeningen waar je thuis verder mee aan de slag kunt.

De thema’s die aan bod komen:
–      Wat kan je verwachten in de eerste weken na de geboorte?
–      Hoe kun je goed voor je zelf blijven zorgen, nu en straks als het kindje er is;
–      Stil staan bij de vraag wat jij nodig hebt nu in de zwangerschap en straks, van bijvoorbeeld je partner, je omgeving;
–      Hoe kan je zelfcompassie oefeningen toepassen in de zwangerschap zodat je hier ook vanzelfsprekender naar terug kunt grijpen na de bevalling.

Voor wie? voor alle ouders in spe én ouders die al een kindje hebben rondlopen

Door wie? Door Daphne Wind en Sasja Duijff.

Daphne heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van kersverse ouders. Zij heeft veel thema’s voorbij zien komen waar ouders tegenaan kunnen lopen en die worden besproken in de workshop, zoals …

“In de ‘Mindful met je baby’ trainingen hoor ik veel terug van ouders dat zij zich goed hebben ingelezen over de zwangerschap en goed voorbereid de bevalling tegemoet zijn gegaan. Over de periode daarna weten veel ouders niet wat hen te wachten staat. Vandaar dat het idee is ontstaan deze workshop te geven ter voorbereiding op het ouderschap. Juist ook wanneer er al een kindje rondloopt kan het heel waardevol zijn om een nieuwe kijk mee te krijgen in deze workshop.”

Sasja is gespecialiseerd in de ontwikkeling van het jonge kind (-10 maanden tot 4 jaar) en de interactie tussen ouder en kind. Vanuit haar achtergrond kan Sasja jou een kijkje geven in hoe je als ouder nu al kunt starten met de emotionele verbinding te maken terwijl je kindje nog in de buik zit en hoe je dit kunt voortzetten na de bevalling.

Klik hier voor de praktische informatie.