Mindful met je Baby

Een volledig vergoede training!

“Even een moment van rust tijdens het drukke en best spannende nieuwe mama-leven.(…) Het is heel fijn om af en toe even bewust de ‘zorg-bril’ af te zetten en echt even heel bewust te observeren wat ze aan het doen is en me in haar te verplaatsen. Dit maakt me rustig en dolgelukkig.” Moeder

Lees hier meer ervaringen van moeders.

Voor wie?

Heb jij een baby of dreumes in de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar. Wil je als ouder meer genieten van je ouderschap? Ervaar jij in het dagelijkse leven regelmatig stress of psychische klachten? En/of heb je een kindje die veel huilt, slecht slaapt of eet?
Dan kan ‘Mindful met je baby’ veel uitkomst bieden.

De training

De training bestaat 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur per week, 6 van de 8 sessies zijn de kindjes erbij.

Oefeningen die aan bod komen in de training:

– meditaties, kijkmeditaties en lichaamsgerichte oefeningen
– oefeningen gericht op het omgaan met stress
– oefeningen gericht op het contact maken met je kindje
– oefeningen in zelfcompassie
– ervaringen uitwisselen met andere deelnemers
– voor thuis krijg je oefeningen en opdrachten mee zodat je het geleerde
kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Weten wanneer je kunt starten?
Check hier de praktische informatie.

Wat ga je leren?

Met de komst van een kindje verandert er een hoop in je leven. In de ‘Mindful met je baby’ training leer je op een kalme en onbevooroordeelde manier voor je kindje te zorgen. Je leert opmerkzaam te zijn voor de signalen die je kindje afgeeft en daar sensitief op in te spelen.

Het biedt ook praktische handvaten in hoe je om kunt gaan met de stress waar je als verse ouder(s) mee te maken krijgt. Als ouder leg je de lat vaak hoog en is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. In de training leer je dan ook vriendelijkheid en compassie richting jezelf, je kindje en je omgeving te brengen.

Mijn ervaring

Wauw wat is het prachtig om zo’n kleintje te krijgen! Maar o wat word ik soms op de proef gesteld als moeder :). Met een moeilijke slaper, veel bij mama willen zijn, een spannende kraamweek en zo nog heel wat meer momenten. Op de moeilijke momenten helpt mindfulness mij om aanwezig te zijn met hoe het is op dat moment en te vertrouwen op dat ook dit voorbij gaat. Op de mooie momenten ben ik echt aanwezig en kan ik heel bewust genieten van mijn zoontje zijn lachjes, geluidjes en gezichtsuitdrukkingen.

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek naar ‘Mindful met je baby’ wijst uit dat er een betere kwaliteit van leven ervaren wordt en er een afname is van opvoedingsstress. Er is een toename van compassie richting zichzelf en mindfulness vaardigheden worden in toenemende mate verweven in het dagelijkse leven en de zorg voor het kindje. Tevens zijn er (indien vooraf aanwezig) minder klachten zijn van angst en depressie bij de moeders*. Na de training gaven moeders aan dat het gedrag en temperament van hun kindjes als gemakkelijker werd ervaren dan voor de training. Als je interesse hebt dan kun je hier het artikel lezen.

Wanneer?

In september, maart en mei starten de trainingen.

Klik hier voor de verdere praktisch informatie over data en tijden.

Vergoeding:

De training wordt vergoed bij inschrijving van jou of je kindje bij Therapeuticum Joure of KieN.
Wil je de training zelf bekostigen dan kan dit ook.

Je kunt de training ook individueel doen.

Heb je vragen of interesse stuur dan een mailtje of bel!

Klik hier voor het contactformulier.